+387 65 236 348 pon. - pet. 8.00 - 16.00

ZLATIBOR | dvodnevni izlet

Zlatibor je planina i park prirode u Srbiji koja se prostire na površini od oko 1.000 km², dugačka je 55 km, a široka i do 20 km.

Pruža se pravcem sjeverozapad–jugoistok. Najviši vrh je Tornik (1.496 m). Zlatibor se prostire između 43° 31′ N i 43° 51′ N, i između 19° 28′ E i 19° 56′ E. Poznato je ljetovalište i zimovalište, kao i klimatsko lječilište. Zlatibor se nalazi na sjeverom dijelu oblasti Stari Vlah, granične oblasti između Raške, Hercegovine i Polimlja. Obuhvata predjele tri opštine Republike Srbije: Čajetinu i jedan deo opštine Užice (Kremanska oblast) severni Zlatibor i jedan manji deo opštine Nove Varoši (Murtenička oblast) južni Zlatibor. Administrativni centar Zlatibora je varošica Čajetina.

Južna i istočna granica Zlatibora su rijeke Uvac i Veliki Rzav. Na zapadu se Zlatibor graniči sa Bosnom i Hercegovinom, selima Mokrom Gorom, Semegnjevom i Jablanicom. Zlatibor je oduvijek imao veliki pogranični značaj. Na brdu Cigli kod Jablanice i danas se raspoznaje granica Srbije sa dvjema carevinama – Austrougarskom i Turskom.

Zlatibor se nalazi na pola puta od Beograda do Crnogorskog i Dubrovačkog primorja. Preko njega prelaze mnogi značajni magistralni putevi i pruge, među kojima je i pruga Beograd-Bar. Najbliži veći grad je Užice.


0


Leave a Review

By Train/tube

By bus

By Taxi/cabs

Terms of payment

CIJENA ARANŽMANA SA PDV-OM IZNOSI 70,00 KM
CIJENA OBUHVATA:
- prevoz visoko turistickim autobusom;
- organizaciju i realizaciju po programu;
- smještaj u privatnim vilama kategorije 3*;
- pratilac iz agencije Istra Tours;
CIJENA NE OBUHVATA:
- individualne troskove;

Terms of travel

Travel Programme (2 dana)

DOBOJ – ZLATIBOR –DOBOJ
DVODNEVNI IZLET
POLASCI: TESLIĆ/ DOBOJ /MODRIČA / DERVENTA/ PRNJAVOR

  • 1

    27.06.2020.godine

    Polazak u 5h iz Doboja, vožnja kroz Tuzlu, Mali Zvornik, Bajina Bašta, sa pauzama po potrebi. Dolazak na Zlatibora. Smještaj na Zlatibor u private vile. Obilazak i upoznavanje sa Zlatiborom. Vrijeme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

  • 2

    28.06.2020.godine

    Odjavljivanje iz objekta. Slobodno vrijeme na Zlatiboru do 15h. Povratak u Doboj sa usputnim pauzama. Predviđeno vrijeme dolaska u Doboj je oko 22h.

Related tours